Zprávy 2011

1.8.2011

Pomohli jsme Štěpánkovi, který trpí vzácným onemocněním

Občanské sdružení Život dětem se s vámi dovoluje podělit o krásné poděkování maminky malého Štěpánka, který trpí nejtěžší a smrtelnou fází – mukopolysacharidózy. Štěpánek od o.s. Život dětem obdržel pulzní oxymetr v hodnotě 10 000,- Kč, který slouží k měření kyslíku v krvi a hlídání srdíčka a alarmování při dušení. Štěpánek nedokáže chodit ani sedět, stravuje se žaludeční sondou zavedenou přímo přes břišní stěnu, dýchá tracheostomickou kanylou, plíce má chronicky zahleněné, potřebuje ředit hleny léky i inhalacemi, často desaturuje. Z tohoto důvodu je pro něj pulzní oxymetr k měření saturace (kyslíku v krvi) tak důležitý, aby maminka věděla, kdy mu přidat kyslík oxygenátorem, případně volat záchranou službu.
Finanční prostředky na pulzní oxymetr a jiné pomůcky pro další děti se stejným onemocněním – mukopolysacharidózy o.s. Život dětem získalo díky podnikatelské sbírce a laskavosti společností, které se do sbírky zapojily.

 

 

Poděkování maminky:

Vážená paní ředitelko, milí v Občanském sdružení Život dětem,

přijměte ode mne velké poděkování za poskytnutí finančních prostředků na zakoupení přístroje PULZNÍ OXYMETR RAD 5 od  Medisap s.r.o. pro mého syna Štěpánka.
Štěpánek trpí neléčitelnou smrtelnou nemocí mukopolysacharidóza II. Pomocí oxymetru budu moci kontrolovat, zda dostatečně dýchá, budu lépe rozeznávat, kdy mám volat záchrannou službu, budu lépe rozeznávat nutnost podání příslušných léků dříve, než se stav stane kritickým.
Ještě jednou Vám velice děkuji.

Přeji Vám, ať se Vám dobře daří jak v soukromém životě, tak po pracovní stránce.

S pozdravem a vděčností

Lenka Šerá

obrobr