Zprávy 2011

11.7.2011

Karvinské děti pomohly také Petrovi

Z peněz získaných na krásné akci Karvinské děti pomáhají o.s. Život dětem zakoupilo pro 13 letého Petra notebook se speciálním softwarem (17.490 Kč), zvukové pexeso (950 Kč), Člověče nezlob se pro nevidové (680 Kč) a uhradilo poplatek za 4 týdenní rehabilitační pobyt v Jánských Lázních, který zdravotní pojišťovna nehradí (3.360 Kč). Objednané má Petr také podpěrky na ruce k vozíku a speciální saně – vlčky. Díky akci Karvinských dětí se podařilo získat celkem 38 034 Kč. Část výtěžku již směřovala k šestileté Elince na doplatek vozíčku ve výši 6 995 Kč.
Karvinským dětem posíláme spolu s rodiči Petra veliké poděkování!

Proč se děti rozhodly pomoci právě Petrovi?

Petr je úplně obyčejný kluk. Chodí do šesté třídy Základní školy Cihelní v Karviné. Slovo „chodí“ je však v jeho případě užito nepatřičně, Petr totiž nechodí, je vozíčkář. Trpí osteoporózou s pseudoglyomem optici – lámavostí kostí. Ve třídě je velmi oblíbený, děti ho mají rády. Jeho výraznou vlastností je pravdomluvnost, Petr prostě nelže a nepodvádí. Výborně si rozumí i s dospělými, je citlivý, přátelský, komunikativní, má smysl pro humor. Zajímá se o spoustu věcí a je soutěživý. Patří k nejlepším žákům, letos vyhrál soutěž v anglickém jazyce. Nádherně hraje na klávesy, dokonce skládá své vlastní skladby a vystupuje nejen na školních akcích, ale jezdí i do pražské Archy a Státní Opery, kde před časem navázal spolupráci se skupinou The Tap Tap. Hraní mu dává veliké uspokojení a moc pro něj znamená.
Je plno věcí, které jsou mu nedostupné a on se přesto nevzdává a pere se se životem statečně jako správný kluk. Ve škole mu všichni pomáhají, jak jen to jde. Možná i to je jeden z důvodů, proč ho maminka nepřihlásila do speciální školy pro tělesně postižené. Děti, které jsou na tom podobně jako on, často najdete ve škole pro zrakově postižené. Petr je totiž nevidomý.

 

Všem laskavým lidem, kteří se do této krásné akce „Karvinské děti pomáhají“ zapojili, srdečně děkují děti z ZŠ Borovského, ZŠ Cihelní, ZŠ Družba, ZŠ Majakovského, ZŠ Mendelova, ZŠ s polským jazykem vyučovacím, ZŠ Prameny, ZŠ Slovenská, ZŠ U Studny, ZŠ U Lesa, SŠ, ZŠ a MŠ Karviná, p.o., MŠ a ZŠ Stonava s polským jazykem vyučovacím, ZŠ Petrovice, Dětského domova Srdce, KSVČ Juventus, TŠ Nicola`s Dance Unico, o.s. Život dětem, Elinka a Petr.

obrobrobrobrobr