Zprávy 2010

20.11.2010

Příprava velké show Magická noc – Srdce pro děti pokračuje, přispěl také Petr Kolář, Mista a Philip Max

Příprava velké show Magická noc – Srdce pro děti pokračuje. Benefice proběhne 15. prosince od 20 hodin v prostorách Tesla arény v Praze, kterou bude v přímém přenosu vysílat TV Prima.

Výtěžek celého projektu bude věnován 14 nemocnicím v České republice (jedné v každém kraji) na nákup přístrojového vybavení a jednotlivým handicapovaným dětem.

Mezi tato pracoviště patří také dětská oddělení Mladoboleslavské a Vsetínské nemocnice, která 16. a 17. listopadu navštívili zpěvák Petr Kolář a dvojice mladých talentů – zpěvačka a houslistka Mista a zpěvák Philip Maxx. Tyto tři interprety uvidíte při Magické noci spolu s dalšími hvězdami české hudební scény jako jsou Karel Gott, Petr Hapka, Leona Machálková, Petr Kolář, Ewa Farna, Petr Bende, Turbo a Libuše Vojtková, Mighty Shake, JAD Dance Company, 5angels a Pyroterra.

Petr Kolář, patron Mladoboleslavské nemocnice, přijel potěšit děti na lůžkové oddělení s kytarou. Během chvilky si všechny získal svou bezprostředností i pohádkovou písničkou Šípková Růženka, za kterou sklidil veliký potlesk. Dětem udělal radost podpisovými kartami s věnováním, a to i těm, kterým jejich zdravotní stav nedovolil vstát z lůžka. Tyto malé i velké děti navštívil na pokojích, pohovořil s nimi o jejich trápení a bolesti a popřál jim brzké uzdravení. Primářka oddělení MUDr. Štolcová jej seznámila s počtem hospitalizovaných dětí v loňském roce, který čítá 3 811 dětí, z nichž 605 potřebovalo zvýšenou zdravotní péči. Vzhledem k těmto číslům vyjádřila veliké přání získat pro oddělení nový inkubátor, který pro miminka naléhavě potřebují. Petr Kolář vyslovil víru v projekt Magická noc – Srdce pro děti, který má pomoci toto přání splnit.

Vsetínskou nemocnici navštívili nadaná zpěvačka Mista se svým kolegou Philipem Maxxem. Prohlédli si novorozenecké oddělení, kde se ročně narodí přibližně 650 miminek a vyslechli si stesky personálu nemocnice na nedostatečné přístrojové vybavení oddělení, zejména absenci kvalitního transportního inkubátoru, který oddělení nutně potřebuje k převozu miminek z operačního sálu na JIP a na další vyšetření.
Mista s Philipem s dětmi pohovořili, rozdali jim svá CD s věnováním a drobné dárečky. Rozloučili se společnou písničkou a vyslovili přání, aby se děti brzy uzdravily a mohli si opět hrát se svými kamarády a být v kruhu své rodiny.

 

Vstupenky na netradiční benefiční show Magická noc – Srdce pro děti získáte v předprodeji Ticketportal a Ticketstream.

Pomoci můžete také zasláním dárcovské sms ve tvaru DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777 v ceně 30 Kč nebo

zasláním soutěžní sms, kdy můžete navíc vyhrát velmi hodnotné a atraktivní ceny jako je byt v Praze, automobil, elektroniku dle vlastního výběru nebo zájezd.

Vše o Magické noci – Srdce pro děti se dozvíte na www.magickanoc.com

Mediálními partnery akce jsou Seznam.cz, Prima TV, Frekvence 1 a Ringier.cz.

obrobrobrobr