Zprávy 2010

13.6.2010

Další golfový turnaj, tentokráte poblíž města Liberec pomáhal kriticky nemocným dětem na Jednotce intenzivní péče

V malebné krajině poblíž města Liberec v Golfovém Resortu Ypsilon proběhl v pátek 11. června již čtvrtý golfový turnaj, který je součástí GPA Golf Tour 2010. Krásné a slunečné počasí, které panovalo po celý den, potěšilo nejen pořadatele Tour, ale také hráče a o.s. Život dětem.

Formou vložené soutěže "Trouble shot" měli hráči opět možnost prostřednictvím o.s. Život dětem pomoci kriticky nemocným dětem na JIP Kliniky dětského a dorostového lékařství v Praze 2. Každý z účastníků turnaje si mohl zakoupit jeden míček v hodnotě 200 Kč, kterým "Trouble shot" zahrál. Velice nás potěšilo, že si někteří hráči opakovaně zakoupili více míčků, a tím více přispěli do charitativního banku. Jeden s hráčů dokonce přispěl částkou ve výši 4 000,- korun. Touto cestou získalo o.s. Život dětem částku 24.600 Kč.
Společně s finančním výtěžkem z turnaje v Kunětické Hoře, Telči a Konopišti se jedná o celkovou částku 80.000 Kč.

Vítězové jednotlivých kategorií i vložených soutěží navíc obdrželi krásné keramické poháry, které pro ně vyrobila Keramická dílna rodiny Šmikmátorových s dětmi. Netradiční výhry od dětí hráče opětovně velmi potěšily. Někteří z hráčů, kteří získali poháry z předcházejících turnajů, si již zakládají malou sbírku ručně zpracovaných originálů.

Finanční výtěžek ze všech jednotlivých turnajů v rámci celé GPA Golf Tout 2010 bude věnován na zakoupení speciálního resuscitačního lůžka pro Jednotku intenzivní a resuscitační péče Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN a 1.lékařské fakulty UK v Praze 2, která léčí a doslova zachraňuje životy kriticky nemocných novorozenců s nízkou porodní hmotností, donošených novorozenců, kojenců a dětí napadených závažnými infekcemi z celé naší republiky. Ročně je na uvedenou jednotku přijato kolem 300 dětí od novorozeneckého věku, až do 18 let.

Organizátorům GPA Golf Tour 2010 i všem hráčům srdečně děkujeme za pomoc a těšíme se na další turnaj, který proběhne v pátek 25. června na golfovém hřišti Dýšina.

Představení GPA Golf Tour 2010:

Společnost GPA připravila pro rok 2010 jiţ třetí pokračování úspěšné série golfových turnajů GPA GOLF TOUR. Pravidelně se jí účastní zástupci a sponzoři z řad velkých finančních institucí a dalších významných firem.

Tváří GPA GOLF TOUR 2010 se stala půvabná Gábina Partyšová, která je zároveň oblíbenou a vtipnou moderátorkou části golfových turnajů v rámci celé Tour.  Moderování na golfovém turnaji na Konopišti se ujala Eva Aichmajerovou a v golfovém resortu Ypsilon nedaleko města Liberec Leila Abbasová.

 

Díky sponzorům a partnerům Tour se mohou hráči těšit na zajímavé ceny, mezi které patří mimo jiné i postupová místa na zahraniční turnaje. Soutěží se nejen o nejlepší výsledky mezi jednotlivci, ale i o vítěze mezi všemi zúčastněnými družstvy.

V této chvíli je pro rok 2010 časově upřesněno 14 golfových turnajů v rámci České republiky a Rakouska, plus třídenní finále formou cutu. Čtyři krásné turnaje máme již zasebou a deset turnajů bude ještě následovat.
Tour není omezena běžnou golfovou sezónou, která v České republice končí obvykle na přelomu září a října, ale pokračuje v příznivějších klimatických podmínkách zahraničních hřišť na GPA CANARIA GOLF TOUR 2010.

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr