Zprávy 2010

8.4.2010

Charitativní aukce pomohla malému Lukáškovi

Prostřednictvím serveru www.mimiaukce.cz se podařilo v březnové charitativní aukci pro tříletého Lukáška z Liberce získat dostatečnou částku peněz na zakoupení zdravotního kočárku Jacko Streeter i s příslušenstvím od firmy Patron v hodnotě 28 132 Kč. Charitativní aukce trvala 10 dnů a celkový výtěžek činil 31 998,-  Kč. Přeplatek ve výši 3 866,- Kč bude věnován dalšímu dítěti v dubnové aukci.

Lukášek je krásný, milý a hodný kluk, jen je odkázán být pouze na zemi. Lukášek nechodí, protože trpí diagnózou Dětská mozková obrna a epilepsií. Z tohoto důvodu velmi potřeboval zdravotní kočárek. Chlapeček vyrostl a je těžký, maminka ho už nezvládá nosit jako dříve, čeká ho operace obou nožiček v pěti letech a pak intenzivní cvičení, aby se mohl jednou postavit, ale do té doby
to bez kočárku nezvládne.
Lékař doporučil rehabilitační kočárek od firmy Patron, ale zdravotní pojišťovna kočárek bohužel ani z části nehradí.  Nový kočárek nyní velmi usnadní Lukáškovi život a může s rodiči chodit ven a na procházky.
Jelikož tatínek Lukáška byl delší dobu bez zaměstnání z důvodu uzavření pobočky a maminka je s Lukáškem doma, protože chlapeček potřebuje každodenní péči, bylo by pro rodinu nemožné našetřit takto vysokou částku na kočárek.

Naše občanské sdružení Život dětem zahájilo začátkem roku 2010 spolupráci s významným rodinným inzertním serverem Mimibazar.cz, který je provozovatelem serveru Mimiaukce.cz. Každý měsíc, prostřednictvím charitativních aukcí získáváme peníze na potřebné zdravotní pomůcky pro handicapované děti.
Internetový rodinný inzertní server Mimibazar.cz zahájil provoz v roce 2004 a do dnešního dne se stal nejnavštěvovanějším portálem pro maminky s dětmi nabízející nové i použité zboží pro rodinu. Inzertní webové stránky denně navštíví přes dvě stě tisíc lidí, což Mimibazar.cz posouvá na první příčku v kategorii inzertních serverů.

 

Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně a s úctou děkuje společnosti Mimibazar.cz a všem laskavým lidem, kteří se rozhodli Lukáška podpořit.

obrobrobrobr