Zprávy 2010

12.3.2010

Charitativní aukce pomáhají dětem

Občanské sdružení Život dětem zahájilo spolupráci s významným rodinným inzertním serverem Mimibazar.cz, který je provozovatelem serveru Mimiaukce.cz Prostřednictvím serveru www.mimiaukce.cz se již podařilo v první charitativní aukci v měsíci únoru 2010 získat finance na dva infuzní dávkovače Perfusor Compact, které pomohou minimalizovat rizika komplikací a chyby v podávání léčiv malým pacientům ve Fakultní dětské nemocnici v Brně. Aukce trvala 6 dnů a výtěžek činil 43 000 Kč.  Významnou částkou 28 503 Kč přispěl majitel serveru Mimibazar.cz pan Bohdan Škoda, zbývající částkou 14 497 Kč přispěli návštěvníci tohoto inzertního serveru.

Na měsíc březen 2010 jsme připravili další aukci, tentokrát je potřeba získat finance na speciální kočárek pro Lukáška. Aukce byla zahájena dne 12. března a končí 26. března 2010.

Internetový rodinný inzertní server Mimibazar.cz zahájil provoz v roce 2004 a do dnešního dne se stal nejnavštěvovanějším portálem pro maminky s dětmi nabízející nové i použité zboží pro rodinu. Inzertní webové stránky denně navštíví přes dvěstě tisíc lidí, což Mimibazar.cz posouvá na první příčku v kategorii inzertních serverů.

Jednotka intenzivní péče Fakultní dětské nemocnice v Brně v současné době používá zastaralou infuzní techniku. Tyto přístroje provázejí malé pacienty v průběhu celé léčby. Příliš velké a zastaralé přístroje s vybitými bateriemi jsou častým zdrojem potíží a také představují riziko pro transportované pacienty. Nové infuzní dávkovače na špičkové technické úrovni výrazně pomohou zkvalitnit péči o malé pacienty.

„Kvalita intenzivní chirurgické a pooperační péče o děti a dospívající je pozitivně ovlivňována vědecko-technickým rozvojem, neboť použití kvalitních a moderních technologií zlepšuje vyhlídky pacientů nejen na přežití, ale i na zachování jejich kvality života před chirurgickou léčbou, ať už se jedná o onemocnění nebo úraz. Vzhledem k tomu, že jsou tyto přístroje a zařízení prakticky neustále v provozu, ale také z toho důvodů neustále zdokonalování jak ve svých funkcích, tak i bezpečnosti provozu – dochází velmi rychle k jejich opotřebování a zastarávaní. Marně bychom asi hledali v běžné domácnosti srovnatelné zařízení se stejně intenzivní nasazením.
Lineární dávkovač, někdy také nazývaný injekční pumpa je vlastně jakýsi „ chytrý, přesný a bezpečný pohon injekční stříkačky, používaný hlavně v intenzivní péči, který je schopen podat rovnoměrně např. lékovou dávku, a to v objemu 0,01 – 999,9 mililitrů za hodinu.
Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří přispěli na koupi výše uvedeného přístroje a zároveň, aby se jim tento vklad stal jakýmsi talismanem, který je ochrání před tím, aby někdo z jejich  blízkých tento přístroj v budoucnosti potřeboval.“
MUDr. Vladimír Bartl, CSc., primář centrálních operačních sál

Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně a s úctou děkuje společnosti Mimibazar.cz a všem laskavým lidem, kteří se rozhodli Fakultní dětskou nemocnici podpořit.

 

 

 

obrobr