Zprávy 2010

2.2.2010

Davídek Šima dostal pohybový přístroj MOTOmed viva2

Postižený Davídek Šima dostal díky společnosti Autobenex, s.r.o., která pro něj zorganizovala firemní sbírku a díky projektu Blesk Srdce pro děti finanční příspěvek ve výši 71.338,30 Kč na zakoupení speciálního pohybového a rehabilitačního přístroje MOTOmed viva2, který slouží k procvičování dolních a horních končetin.

Společně s jeho maminkou a babičkou věříme, že MOTOmed Davídkovi pomůže opět se zpět vrátit do života.

Příběh Davídka:

Stačil jeden zcela běžný obyčejný den, kterých naše děti prožívají stovky a z veselého chlapce se zásluhou jedné malé cévky v mozku stalo dítě, kterému se od základu změnil celý jeho život. Po čtyřech a půl měsících v komatickém stavu mu tak život předurčil pouze jeho postel. Jedna z cévek, kterých máme každý z nás v těle stovky, mu způsobila vážnou nemoc zvanou aneurysma, tedy ochrnutí celého těla a David je dnes trvale připoután na lůžko. Paní Šímová, která v Autobenexu pracuje již několik let, se stará o finanční stránku rodiny. Její maminka, Davidova babička, se během celého dne spolu s odbornými terapeuty stará o dnes šestnáctiletého Davida, se kterým musí pravidelně cvičit, polohovat ho, krmit, pečovat o hygienu, až do doby příchodu své dcery. Jejich společná dovolená je omezena na léčebné pobyty v lázních. O víkendech se role mění a celodenní péči o Davida zajišťuje jeho maminka. Paní Šímová je natolik silná osobnost, že i při takovémto handicapu svého syna se o daném postižení dokáže s kýmkoliv bavit a zároveň také dávat rady těm, kteří o ně požádají.

 

 

Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně děkuje společnosti Autobenex, s.r.o. za zorganizování firemní sbírky a také všem laskavým lidem, kteří se Davídkovi pomohli v rámci projektu Blesk Srdce pro děti.

Společnost Autobenex, s.r.o. sbírkou přispěla částkou ve výši: 57.855,- Kč

Projekt Blesk Srdce pro děti přispěl částkou ve výši: 13.483,30 Kč

obrobrobrobr