Zprávy 2010

8.1.2010

Dětský domov Pyšely obdrží krásný dárek, rozsáhlou rekonstrukci kuchyně v hodnotě 300.000,- Kč

Díky čtenářům Deníku Blesk, kteří přispívali prostřednictvím projektu Srdce pro děti také Dětskému domovu Pyšely, domov obdrží 300.000,- Kč na rozsáhlou rekonstrukci kuchyně, která nevyhovuje  hygienickým předpisům.

Dětský domov Pyšely měl být na popud Středočeského kraje přestěhován do Chocerad.

Odpůrci stěhování namítali, že by to pro děti znamenalo psychické trauma. A psycholožka to na základě ankety potvrdila! Děti z DD Pyšely si prohlédly nevyužitou choceradskou léčebnu, kam je chtělo hejtmanství přestěhovat, a vyplňovali dotazníky.

Podle psycholožky Jany Procházkové mají k prostředí Pyšel a okolí velmi silné citové vazby. Stěhování proto nedoporučila. „Máme obrovskou radost, že zájmy a přání dětí, které jsme v rozporu s tvrzením kraje znali od začátku, převážily nad záměrem je stěhovat,“ řekl v pondělí Blesku iniciátor petice za zachování pyšelského domova Jan Kružík. Kraj prý nyní bude hledat jiné řešení.

„Dětem jsme chtěli a stále chceme dát lepší objekt. Nechtějí-li do Chocerad, nebudeme je násilně stěhovat,“ řekl v pondělí středočeský hejtman David Rath.

 

Důležité je, že děti jsou moc rády, že se nemusejí stěhovat. Další pozitivní zprávou je, že o.s. Život dětem domovu díky laskavé široké veřejnosti a Deníku Blesk poukazuje 300 000,- Kč na rekonstrukci kuchyně. Sdružení plánuje dětem z DD Pyšely pomáhat i nadále.

obr