Zprávy 2009

31.10.2009

Občanské sdružení Život dětem oslavilo 29.října v divadle Hybernia v Praze své desáté jubilejní výročí.

Na krásném galavečeru  Bona Mente – dobrý úmysl v divadle Hybernia a současně v přímém přenosu na TV Barrandov, který o.s. Život dětem uspořádalo na oslavu svých desátých narozenin se nejen slavilo, ale především pomáhalo dalším nemocným a opuštěným dětem.

Diváci v sále i u obrazovek TV Barrandov mohli posílat DMS v hodnotě 30 korun a v průběhu pořadu tak sami rozhodnout, jak velkou pomoc tento večer dětem v nemocnicích a dětských domovech přinese. Do pomoci se zapojily také významné společnosti, ke kterým patří AWD Česká republika, s.r.o., Seznam CZ, a.s., advokátní kancelář Glatzová & Co, První novinová společnost a a.s., Kurýr-taxi.

Ve prospěch vážně nemocných a opuštěných dětí vystoupili přední umělci české hudební scény Helena Vondráčková, Monika Absolonová, Petr Janda, Milan Drobný, Vlasta Horváth, Petr Bende. Taneční vystoupení dětských skupin 5angels,  AT Studio Domino a In Dance publikum nadšením roztleskala, a tak bylo jasné, komu tento večer především patří …… dětem.Na jevišti se také několikrát vystřídaly samy děti z dětských domovů, když s klaunskými nosy během písniček malovaly na prkna, která znamenají svět, svá sluníčka nebo domky s kytkami.

Zpestřením byla módní show návrháře Petra Lakrona, jehož modely předvedly Lucie Váchová, Zuzana Jandová, Zuzana Štěpanovská, Martina Dvořáková, Veronika Chmelířová, Veronika Pompeová, Libuška Vojtková a Lilian Sarah Fischerová.

Celým večerem provázelo duo Saša Rašilov a Jitka Schneiderová.

Benefiční večer vyvrcholil aukcí diamantu, fotografií Jana Saudka a Sáry Saudkové, obrazu Dominika Mareše, grafického listu Fr. Ringo Čecha, šatů návrháře Petra Lakrona a víkendu stráveného ve luxusním voze Ferrari 360 Modena F1.

 

Výtěžek večera Bona Mente byl určen na nákup speciálních inkubátorů Giraffe Omnibed do pěti neonatologických center v Praze, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci a Ústí nad Labem. Penízky poputují také do Dětské nemocnice ve FN Brno a na pomoc opuštěným dětem.

Na benefičním večeru se sdružení Život dětem podařilo získal 2 890 000 korun, tato částka umožní  nákup části inkubátorů Giraffe, protože sbírka stále probíhá a sdružení připravuje další projekty, celkem bude obdárováno všech pět center, dále Dětská nemocnice FN Brno, která obdrží monitorovací techniku a nebude zapomenuto ani ani na děti opuštěné .

Občanské sdružení Život dětem srdečně děkuje za krásnou atmosféru v divadle, dále laskavým dárcům a společnostem za podporu a pomoc.

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr