Zprávy 2009

14.8.2009

Postižená Ivanka dostala díky projektu Blesk Srdce pro děti notebook

Ivanka Ševčíková (16) z Postoloprt na Lounsku se pere se svým postižením ze všech sil. V důsledku dětské mozkové obrny neměla slyšel, vidět ani mluvit. To vše sice zvládla, ale nemoc ji upoutala na lůžko.

Dívkenka má sny svých vrstevnic, ale nechodí. Většinu prázdninového času kvůli tomu tráví v pokoji odříznutá od okolního světa. Projekt Blesk Srdce pro děti ji udělal radost a koupil ji z příspěvků čtenářů deníku Blesk notebook za téměř 28 tisíc korun. Je pro ni cestou ke komunikaci s okolím a kamarády.

 

V blízké době má Ivanka podstoupit operaci pravé ruky, aby se zlepšila její činnost a klávesnici bude moci obsluhovat oběma rukama. V budoucnu by totiž dívka chtěla pracovat jako telefonní operátorka.

Prognóza lekářů přitom po jejím narození zněla tragicky. Ale naštěstí se nevyplnila. Prázdniny dívce Blesk zpestřil i výletem do chomutovského zooparku, v letním areálu Banda se sní vyfotila Ewa Farna, která je Ivančiným idolem :).

Občanské sdružení Život dětem tímto děkuje laskavým čtenářům deníku Blesk za pomoc, kterou prostřednictvím projektu Blesk Srdce pro děti handicapovaným dětem poskytují.

obrobrobrobrobrobr