Zprávy 2009

24.6.2009

Projekt Srdce pro děti již pomohl částkou ve výši 782.337,- Kč

Krásný projekt Srdce pro děti, na kterém o.s. Život dětem spolupracuje s deníkem Blesk již pomohl nakoupit rehabilitační pomůcky jednotlivým handicapovaným dětem a současně zdravotnickou techniku na dětská oddělení nemocnic v celkové hodnotě 782.337,- Kč.

K obdarovaným dětem patří: Lukáš Padevět, Péťa a Martínek Kudrnovský, Natálka Weissová, Andreas Hubáček, Honzík Stromko, Martínek Němec, Vojtíšek Merta a Tomášek Doubrava. Dále byla přístroji obdarována Pediatrická klinika ve FN v Praze Motole a JIRP Kliniky dětského a dorostového lékařství VFN v Praze 2.

K dalšímu obdarovanému dítěti bude patřit roztomilá Eliška Bočanová, která díky projektu Srdce pro děti obdrží invalidní vozíček, lázeňský pobyt a nový pokojíček s různými rehabilitačními pomůckami, které Elišce pomohou zkvalitnit její postižení.

 

 

Příběh Elišky proběhl prostřednictvím Deníku Blesk téměř celou Českou republikou. Čtenáři Deníku Blesk Elišce pomohli nejen finančně zasíláním dárcovských sms a přímou pomocí vkladu na sbírkové konto sdružení Život dětem, ale také posíláním slov podpory přímo Elišce či nabízením další pomoci.

Elišce byla doposud zajištěna hospitalizace ve FN v Praze Motole.<span class="not4bbtext"><span class="bbtext"> A co všechno musela holčička v Motole absolvovat? „Byla provedena laboratorní vyšetření, ultrazvuk ledviny (Eliška má jen jednu), neurologická vyšetření, sešlo se rehabilitační a ortopedické konzilium včetně specialistky na vrozené ortopedické vady dolních končetin,“ a na závěr magnetickou resonanci v celkové anestezii. Na základě těchto podrobných vyšetření Eliška obdrží potřebné rehabilitační pomůcky, lázeňský pobyt a nový speciálně upravený pokojíček :).

Projekt Srdce pro děti má vybrané další děti, kterým bude po pomoci Elišce Bočanové pomáhat 🙂