Zprávy 2009

4.5.2009

Slavnostní předání přístroje Vivid S6 v hodnotě 1.825.044,- Kč ve FN v Praze Motole

Občanské sdružení Život dětem slavnostně předalo dne 30.4.2009 v prostorách kardiologického pracoviště Pediatrické kliniky ve FN v Praze Motole vyšetřovací přístroj Vivid S6 v celkové hodnotě 1.825.044,- Kč. Tento přístroj, který slouží k echokardiografickému vyšetření dětí byl zakoupen díky přispění laskavých lidí v rámci sbírkových projektů sdružení tzv. Srdíčkových dnů, díky společnostem, které se zapojily do podnikatelské sbírky Bona Mente – Dobrý úmysl vyhlášené za účelem získání finančních prostředků na zakoupení předávaného přístroje a dále díky dlouholetým a věrným dárcům sdružení Život dětem.

Srdíčkové dny, v rámci kterých si lidé od studentů středních škol zakoupili drobné předměty sdružení, k pořízení přístroje přispěli částkou ve výši 1.186.993,- Kč.

Společnosti přispěly částkou ve výši 638 051,- Kč. Jedná se o společnost Alzasoft, a.s., která je dlouholetým dárcem sdružení a pomáhá mu prostřednictvím svého největšího internetového obchodu s elektronikou v ČR prodávat drobné předměty sdružení (plastová srdíčka a reflexní pásky). Společnost Delpharmea Nutraceuticals, a.s. na přístroj přispěla 1,- korunou z prodeje každého balení dětských vitamínů a minerálů CEM-M, Společnost Aero Vodochody, a.s. darovala na přístroj jednorázovou částku a společnost Seznam.cz, a.s.  darovala taktéž jednorázovou částku. Další společnosti přispěly nižšími částkami a patří jim samozřejmě také srdečné poděkování. 

 

Slavnostního předání se za nemocnici zúčastnil JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, MBA – ředitel FN Motol, Jana Jurinová – tisková mluvčí FN Motol, dále prof. Jan Lebl – přednosta Pediatrické kliniky a MUDr. Jana Tejnická – primářka Pediatrické kliniky a náměstkyně ředitele FN Motol. Občanské sdružení Život dětem reprezentovala Anna Strnadová – ředitelka sdružení, Vlasta Kovářová, Lucie Faktorová a Milena Andrejsková.

Společnost AERO Vodochody a.s. reprezentovala Zuzana Kučerová – specialista PR – mluvčí PR Executive, Společnost Seznam.cz, a.s. reprezentovala Mgr. Rita Gabrielová – tisková mluvčí.

Slavnostní předání svou účastí podpořila také naše oblíbená herečka Jitka Schneiderová, která je s občanským sdružením Život dětem zapojena do projektu benefičního večera Bona Mente, které sdružení pořádá 29.10.2009 v prostorách Divadla Hybernie v Praze. Paní Jitka Schneiderová je společně se Sašou Rašilovem moderátorkou uvedeného benefičního večera. Zakoupený přístroj  Vivid S6 pro echokardiografické vyšetření dětí bude v rámci večera Bona Mente představen široké veřejnosti formou promítaného dokumentu z toho slavnostního předání. Sdružení v průběhu večera poděkuje laskavým lidem a společnostem za poskytnuté finanční prostředky, díky kterým přístroj Vivid S6 může pomáhat nemocným dětem.

Slavnostní předání proběhlo za velmi milé a příjemné atmosféry, všichni účastníci tiskové konference byli nadšeni předaným špičkovým přístrojem.

 

obrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobrobr