Zprávy 2009

27.3.2009

Společně se čtenáři deníku Blesk a projektem Blesk Srdce pro děti pomáháme Elišce Bočanové z Bohumína

Roztomilá Eliška Bočanová se narodila bez spodní části páteře. Nemá dva obratle, kostrč, křížové ani stydké kosti. Lékaři byli přesvědčeni, že bude naprosto nepohyblivá. Eliška se však nevzdala a dokázala, že je velká bojovnice. Naučila se sedět, pohybovat se pomocí rukou, dokáže udělat i stojku. A o svůj život bojuje dál…

Projekt deníku Blesk – Srdce pro děti, na kterém občanské sdružení Život dětem spolupracuje se rozhodl malé Elišce pomoci. Po uveřejnění příběhu v deníku Blesk zareagovalo tisíce čtenářů, které příběh malé holčičky vzal doslova za srdíčko, tisíce lidí posílají prostřednictvím Blesku Elišce vzkazy.., celé rodině vyjadřují obrovskou podporu a nabízejí pomoc. Lidé také pomáhají finančně, mnoho z nich už poslalo dívence peníze pomocí dárcovské SMS nebo penízky vložili na sbírkové konto sdružení.

Tyto úžasné reakce vyvolali u rodičů Elišky velké pohnutí.

 

Všem těmto laskavým lidem Eliška a její maminka vzkazují: Děkujeme vám z celého srdce! A holčička přidává pusu.

"Pocity a dojmy, které právě cítím a prožívám, se ani nedají popsat. Je pro nás až neuvěřitelné, jak lidem není lhostejný osud druhých. Jak se dokážou spojit, když druzí prožívají těžké chvíle," řekla Blesku Božena Wijová, maminka malé Elišky.

"Jsme strašně vděčni všem za jakoukoliv podporu. Za krásné vzkazy a dopisy. Za peníze, které lidé chtějí posílat na operaci či rehabilitační pomůcky, za dárky pro moji Elišku," pokračovala dojatá máma.

"Ta obrovská morální podpora tolika lidí mi dává znovu sílu. A Elišce naději, že bude jednou skutečně chodit,“ dodává s pláčem, ale už i s úsměvem ve tváři maminka Božena. Úsměv rozhodně nemizí z tvářičky Elišky. S plyšovým pejskem Martou si nadšeně prohlíží své fotky v Blesku.

"Dívá se na ně stále dokola. Je tak zvědavá. Musím jí všechno znovu a znovu číst,“ povídá máma. „Děkuji a všem posílám pusinku," vzkazuje Eliška.

Čtenářům Blesku zazpívala i písničku Slzy tvý mámy šedivý od Olympiku a Zachraňte koně od Kamelotu.

Finanční prostředky, které občanské sdružení Život dětem pro Elišku nashromáždí, použije na nákup rehabilitačních pomůcek, lázeňského pobutu a doporučené léčby lekářů. O všech těchto následných krocích vás budeme průběžně informovat.

Na závěr dovolte, abychom vám všem laskavým lidem za pomoc pro Elišku srdečně poděkovali …

obrobrobrobrobr