Zprávy 2009

10.2.2009

Projekt Srdce pro děti pomáhá dalším postiženým dětem částkou ve výši 203 912,- Kč.

<span style="font-size: 7.5pt; color: #000000; font-family: &quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Krásný projekt Srdce pro děti, na kterém občanské sdružení Život dětem spolupracuje se společností Ringier ČR a Deníkem Blesk již téměř jeden rok pomáhá postiženým dětem. Tentokráte k obdarovaným patří sedmiletý Tomášek Doubrava, který obdrží speciální dětské chodítko Pony v celkové hodnotě 41 711,- Kč. Chodítko bude Tomáškovi sloužit k samostatné chůzi po bytě i venku. Prozatím může stát pouze hodinu ve speciálním stojanu ve stacionáři pro handicapované děti, které navštěvuje. Je šťastný, když se může dívat na svět s vyšších opor a ne jen ze země, a to nejen to mu právě nové chodítko umožní.

 

<span style="font-size: 7.5pt; color: #000000; font-family: &quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">K druhému obdarovanému patří šestiletý Honzík Stromek, který trpí autismem a díky projektu Srdce pro děti obdrží spřažený bicykl Duplex v celkové hodnotě 25 090,- Kč. Honzík touží po výletech s rodinou a moc rád by jezdil na kole. Vzhledem k jeho onemocnění není možné, aby sám jezdil na kole, ale spřažený bicykl mu to umožní. Jedná se o speciální dvojkolo, které umožňuje jízdu špatně pohyblivým lidem a dětem. Tatínek nebo maminka mohou při jízdě kontrolovat Honzíkův psychický i fyzický stav. K třetímu obdarovanému patří Andreas Hubáček, který od svého narození trpí sluchovým postižením. Díky projektu Srdce pro děti získá finanční příspěvek ve výši 93 000,- Kč na zakoupení řečové procesoru Freedom, který mu umožní plnohodnotný život a zcela se zapojit do dění svých vrstevníků. Andreas od svých 7 let hraje fotbal a také je členem a hraje za klub MFK Karviná. Nové zařízení mu umožní slyšet a nebýt přitom nijak omezený současným používaným nedokonalým přístrojem, který je náchylný na vlhkost, pot, není vodě odolný a musí ho stabilně nosit na zádech. Čtvrtou obdarovanou je tříletá Natálka Weisová, která získá finanční příspěvek ve výši 37 677,- Kč na speciální zdravotní autosedačku Lars, která Natálce umožní pohodlné cestování, které má tak ráda a které je také díky častým návštěvám stacionáře a lékařů velmi časté a nezbytné.

<span style="font-size: 7.5pt; color: #000000; font-family: &quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;;">Občanské sdružení Život dětem tímto srdečně děkuje čtenářům Deníku Blesk a společnosti Ringier ČR za pomoc.

<p class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 10pt;"><span style="font-size: small; font-family: Calibri;">