Zprávy 2019

16.9.2019

Eliška

Když se Eliška narodila, bylo její hezké mamince devatenáct let. Vlastně sama byla skoro dítě. Žila tehdy s otcem své holčičky a na miminko se opravdu oba těšili. Jenže krátce po narození, ještě v nemocnici, uchopili lékaři malou Elišku za nožičku a jí se na ní udělal ihned puchýř.

Poraněná kůžička se téměř sloupla. Proto miminko poslali na specializované pracoviště do Plzně a odkud, s podezřením na nemoc motýlích křídel, do brněnské nemocnice. Tam se na toto vzácné genetické onemocnění specializují. Když oba rodiče do Brna přijeli, dozvěděli se tuto krutou diagnózu.

V Brně se učili s nemocnou holčičkou zacházet. Sestřičky jim ukázaly, jak musejí Elišce ošetřovat puchýře a rány, jak ji přebalovat a vůbec, co dělat, aby kůže byla co nejméně poškozená. Když si přivezli dceru domů a měli ji poprvé ošetřit, nebylo to ani trochu snadné.

Postupem času se to maminka naučila a pochopitelně se o svou holčičku hodně bála. Veškerý svůj čas věnovala právě jí a na svého přítele, tatínka Elišky, poněkud zapomínala. A tak se stalo, že od nich odešel a maminka zůstala na starost o svou holčičku sama. Nebylo to vůbec lehké, protože nemohla chodit do práce a žila pouze z dávek. Nakonec se na obě usmálo štěstí. Maminka našla novou lásku a vdala se. Nezůstala sama na starosti i radosti.

Svou dceru nesmírně miluje, každodenně jí ošetřuje rány a je vděčná, že to všichni společně zvládají. Dobře ví, že by to mohlo být ještě horší. Elišce by pomohl ozdravný pobyt u moře, na který rodina ale nemá finance. A s tím jí můžeme pomoci my všichni.

Elišce a dalším dětem můžete pomoci zasláním libovolné částky na číslo účtu 83 29 73 39/0800, s variabilním symbolem 1234. Nebo zaslat sms ve tvaru DMS mezera ZIVOTDETEM mezera 30, 60 nebo 90 na číslo 87 777 (cena dárcovské SMS činí 30, 60 nebo 90 Kč, příjemce vaší pomoci obdrží 29, 59 nebo 89 Kč). A nebo pomocí platební karty si zakoupit virtuální srdíčko pomoci, za min. 30 Kč – pomáhat můžete zde https://app.srdcedetem.cz/chci-pomoci.